Senin, 31 Maret 2014

benefits of eating broccoli daily

benefits of eating broccoli daily Jakie są korzyści zdrowotne brokuły ? Brokuły zielonych warzyw z rodziny krzyżowych . Na ogół sprzedawane w głowach , które mają wiele różyczki odgałęzienie centralny trzpień i czasami wciąż przymocowane liście . Brokuły zapewnia premię zdrowia w postaci substancji ochronnych , które mogą cię osłonić od choroby . Roślinnego , brokuły należy do rodziny krzyżowych , znanych jako warzyw krzyżowych .

To jedzenie jest bardzo niska zawartość tłuszczów nasyconych i cholesterolu . Jest równieżdobrym źródłem białka, witaminy E ( alfa-tokoferol ) , tiamina , ryboflawina , kwas pantotenowy , wapń, żelazo , magnez, fosfor i selen , ibardzo dobrym źródłem błonnika , witaminy A , witamina C, witamina K , Witamina B6 , kwasu foliowego , potasu i manganu

 Beta - karoten oraz witaminy C są ważne przeciwutleniacze , które zostały połączone w celu zmniejszenie ryzyka wielu schorzeń, w tym zaćmy , chorób serca oraz kilka nowotworów. Korzyści zdrowotne brokuły są bardzo rozległe. Nie tylkoroślinnego załadowany podstawowych składników , to także ma właściwości terapeutyczne. Niektórzy ludzie uwielbiają brokuły i niektórzy ludzie go nienawidzą , ale nie ma wątpliwości, że brokuły sąnutrional dziwnego . Oto 10 korzyści z brokułami :

    Pomaga w cukrzycy
    Choroba Walki serce
    Pomaga zapobiegać rakowi
    Krawężniki objadanie
    Promuje zdrowe kości
    Reguluje ciśnienie krwi
    zapobiega przeziębieniom
    Poprawia zdrowie odpornościowy
    Walki wady wrodzone
    reguluje hormony

Nutrition Facts Brokuły
Wartość odżywcza w 100 g (3,5 uncji)

    Energia : 141 kJ ( 34 kcal )
    Węglowodany : 6,64 g
        Cukry : 1,7 g
        Błonnik : 2,6 g
    Tłuszcz: 0,37 g
    Białko : 2,82 g
    Woda : 89,3 g.
    Witaminarówn . : 31 ug ( 4 % )
        beta - karoten 361 ug (3% )
        luteina i zeaksantyna : 1403 ug
    Tiamina ( wit. B1): 0,071 mg ( 6 %)
    Ryboflawina ( wit. B2): 0,117 mg ( 10 %)
    Niacyna ( wit. B3) : 0,639 mg ( 4 %)
    Kwas pantotenowy ( B5) : 0,573 mg ( 11 %)
    Witaminę B6 0,175 mg (13% )
    Kwas foliowy ( wit. B9 ) : 63 ug (16%)
    Witamina C : 89,2 mg ( 107 % )
    Witamina E: 0,78 mg ( 5 %)
    Witamina K: 101,6 ug ( 97 %)
    Wapń: 47 mg ( 5 %)
    Żelazo: 0,73 mg ( 6 %)
    Magnez: 21 mg ( 6 %)
    Mangan 0,21 mg ( 10 %)
    Fosfor : 66 mg ( 9 %)
    Potas : 316 mg ( 7 %)
    Cynk 0,41 mg ( 4 %)

Mnóstwo składników odżywczych , najlepiej krótko na parze , wymieszać, smażone lub jeść na surowo . Świeże brokuły powinny być przechowywane w lodówce , w oddychającej opakowania i zużyte w ciągu 2-3 dni od daty zakupu . Możesz też jeść brokuły na surowo , aby uzyskać maksymalne korzyści .

Tidak ada komentar:

Posting Komentar