Rabu, 29 Januari 2014

manfaat beras merah bisa menurunkan resiko diabetes

manfaat beras merah, Ez idő alatt , a legtöbb ember inkább enni a fehér rizst barna rizs . Tény, hogy számos előnye és haszna lévő gabona , barna rizs.

Szerint dr . Samuel Oetoro MS , SpGK klinikai dietetikus a MRCCC Siloam , barna rizs tartalmú B1-vitamin , B6- , és B12 magas. Mint ismeretes, a B-vitaminok , hogy kulcsfontosságú a kialakulását az energia az emberi szervezetben.

"A létesítmény energia cellák , megkönnyítette a megfelelő vitamin B. Egyikük barna rizs, " mondta , abban az esetben, ha a barátok glükóz egészséges Vita kedd ( 14/06/2011 ) Jakartában .

Ezen kívül azt mondta Samuel , barna rizs magasabb rosttartalma , mint a fehér rizs. Az előnyök a rost bennük , hogy zavarja a felszívódását cukrok szénhidrátok, valamint befolyásolják a zsír felszívódását , hogy megy végig , így lesz több egészséges élelmiszerek.

" Így van ez láthatatlan keliatannya kevésbé vonzó . , De nem volt egészséges, mert a magas rosttartalom . Ehelyett, ha nem dönt, hogy enni, fehér rizs , fluffier vagy nyálkás rizs , a fehér néz ki, sima , ez egészségtelen , mert lehet, hogy a vércukorszint emelkedik, " magyarázta .

Néhány a szakirodalom azt mondja , az egyéb tápanyagok található barna rizs foszfor (243 mg/100 g anyag) és a szelén. A szelén egy nyomelem ( nyomelemek ), amely lényeges része az enzim glutation-peroxidáz . Ez az enzim katalizátorként működik a lebontás peroxid a kötvények , amelyek nem mérgezőek.

Peroxid lehet alakítani , amely képes a szabad gyökök oxidálják telítetlen zsírsavakat a sejtmembránban , hogy a membrán károsodását , rákot okozhat , és egyéb degeneratív betegségek. Mert az a képessége, hogy sok szakértő szerint a barna rizs megvan a lehetősége , hogy megakadályozza a rák és egyéb degeneratív betegségek .

Tidak ada komentar:

Posting Komentar